Λίγα λόγια


Η ζωή στο Κέντρο μελέτης:

ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ σε ένα ευρύχωρο φωτεινό και φιλόξενο περιβάλλον με τους μαθητές να έχουν πρόσβαση σε μεγάλη ποικιλία πόρων τόσο σε έντυπη όσο και σε ψηφιακή μορφή. ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ με τη συμβολή διακεκριμένων εκπαιδευτικών και παιδαγωγών, οι οποίοι εισάγουν καινοτομίες, εφαρμόζουν πρωτοποριακά προγράμματα, καλλιεργούν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των μαθητών και τους οδηγούν σε υψηλούς στόχους.

ΕΜΠΛΟΥΤΙΖΕΤΑΙ κάθε χρόνο με νέο υλικό και προγράμματα όπου οι μαθητές:

Διαβάζουν, αφηγούνται και δραματοποιούν αγαπημένα παραμύθια.
Γνωρίζουν την πόλη τους, τη χώρα τους και τον κόσμο μέσα από δραστηριότητες και διαδικτυακά παιχνίδια.
Παίζουν με τη φύση και τη φυσική.
Αγαπούν τα μαθηματικά μέσα από έξυπνα παιχνίδια.
ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ και στους καλοκαιρινούς μήνες με εκπαιδευτικά προγράμματα για όλους τους μαθητές μας.

Το πρόγραμμα μελέτης περιλαμβάνει:

Φύλαξη βιβλίων: Οι μαθητές καθόλη την διάρκεια της σχολικής χρονιάς, έχουν όλα τα σχολικά βιβλία τους, καθώς και την γραφική τους ύλη, σε ατομικά ραφάκια στο κέντρο μελέτης.
Παραλαβή των μαθητών δημοτικού έξω από το σχολείο: Με τη λήξη των μαθημάτων των παιδιών, υπεύθυνοι συνεργάτες μας, παραλαμβάνουν σε καθημερινή βάση τους μαθητές δημοτικής εκπαίδευσης και τους καθοδηγούν με μεγάλη προσοχή και ασφάλεια στο Κέντρο Μελέτης.
Ελαφρύ γεύμα: Οι μαθητές φέρουν από το σπίτι τους ένα ελαφρύ γεύμα, το οποίο και θα καταναλώσουν πριν από την έναρξη της μελέτης, έτσι ώστε να ξεκινήσουν γεμάτοι με ενέργεια.
Μελέτη σχολικών μαθημάτων: Οι μαθητές μελετούν καθημερινά όλα τα σχολικά τους μαθήματα για την επόμενη ημέρα, με την καθοδήγηση κι επίβλεψη επιστημονικά καταρτισμένου εκπαιδευτικού προσωπικού. Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός αναλύει ξεχωριστά σε κάθε μαθητή το μάθημα, τον καθοδηγεί στη μελέτη, του λύνει τις πιθανές απορίες και στο τέλος τον εξετάζει ατομικά. Έτσι, οι μαθητές μας έρχονται σε επαφή με πρακτικές, ιδιαίτερα χρήσιμες για την εκπαιδευτική τους πορεία.
Ενημέρωση γονέων: Κάθε μαθητής του κέντρου έχει ένα τετράδιο προόδου, το οποίο ο μαθητής φέρνει στη σχολική του τσάντα. Το τετράδιο συμπληρώνεται καθημερινά από τον υπεύθυνο εκπαιδευτικό κι έτσι οι γονείς έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την καθημερινή πορεία της εκπαιδευτικής διαδικασίας του μαθητή.